Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarıyla ele alınıp kapsayıcı bir yasal düzenlemeye kavuşturulmasının artık ertelenemez bir noktaya geldiğini söyledi.
Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 Nolu Şube’nin düzenlediği okul yöneticileri ve işyeri temsilcileri toplantısında yaptığı konuşmada, sendikacılığa yeni bir soluk getiren teşkilat olduklarını belirterek, “Türkiye’de bilgi, birikim, entelektüel kapasitemizle nice sorunların çözülmesinde, nice engellerin aşılmasında öncü rol oynadık, öncü olmaya da devam ediyoruz” dedi.
Kurum yöneticiliği ikincil görev kapsamından çıkarılmalıdır
“Eğitim kurumu yöneticilerinin hizmetlerine rağbet edilmesi gereken yerde onların töhmet altında bırakılmasını kabul etmiyoruz” diyen Yalçın, okulların temizlik, güvenlik, kırtasiye, bakım-onarım, hizmetli gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayacak, eğitimcileri velilerle karşı karşıya gelmekten kurtaracak, yöneticilerin okulun esas işlerine yoğunlaşmalarına imkân sağlayacak okul bütçesi uygulamasına bir an önce geçilmesi gerektiğini kaydetti.
Yalçın, kurum yöneticiliğinin ikincil görev kapsamından çıkarılması, münhasır kadro verme fikrinin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Yöneticilere, okullara bağış toplamamaları için baskı uygulayan idarenin, zorunlu harcamalar için kaynak üretmekten kaçındığına dikkat çeken Yalçın, “Ucu parasız okul-paralı okul ayrımına varan bu durum en başta eğitim-öğretime zarar veriyor. Okullarımız; okul-veli iş birliğini zedeleyen, yönetici/öğretmen ile velileri karşı karşıya getiren, yöneticileri mağdur eden, adaletsiz uygulamalara ve mağduriyetlere fırsat veren bütçesizlik sorunundan kurtarılmalıdır” şeklinde konuştu.
Mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik
sistemiyle hedeflenen yerlere ulaşmak mümkün değildir
Öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarıyla ele alınıp kapsayıcı bir yasal düzenlemeye kavuşturulmasının artık ertelenemez bir noktaya geldiğini dile getiren Yalçın, mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle eğitimde hedeflenen yerlere ulaşılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biz sahadan edindiğimiz tecrübeyi de entelektüel kapasite ve birikimimizi de en iyiyi üretmek için paylaşmaya hazırız. Hep birlikte, el ele verip mesleği bu durumda kurtarmalıyız” ifadelerini kullandı.
Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusuna da değinerek, “Bizler öğretmenin, öğretenin, eğitimcinin itibarının yükseltilmesini, elinin güçlendirilmesini, öğretmene el uzatmanın bedelinin ağır olduğu bir zeminin oluşturulmasını istiyor, bu anlamda yasal bir düzeneğin kurulması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
BENZER HABERLER