HaberMatik V3.2

logo

VAKIFBANK ORTAOKULU iTEC PROJESİ YETKİLİLERİNİ AĞIRLADI

VAKIFBANK  ORTAOKULU iTEC PROJESİ YETKİLİLERİNİ AĞIRLADI

resim001Vakıfbank Atatürk Ortaokulu 2011 yılından buyana yürütmüş oldukları iTEC (Katılımcı Sınıf için Yenilikci Teknolojiler) projesi kapsamında yaptıkları çalışmalarla ilgili  (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) yetkilileri tarafından ziyaret edildi.

Konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yapan Okul Müdürü Mustafa Cengiz şunları söyledi:

Vakıfbank Atatürk Ortaokulu 2011 yılından buyana yürütmüş oldukları iTEC (Katılımcı Sınıf için Yenilikci Teknolojiler) projesi kapsamında MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI-YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) yetkililerini projenin saha ziyareti kapsamında okulumzu ziyaret etti.

Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programından finansmanlı “Katılımcı Sınıf için Yenilikçi Teknolojiler (iTEC) Projesi”http://itec.eun.org/web/guest/home hâlihazırda kullanılmakta olan ve alternatif öğretim yöntemlerinin sınıflarda kullanılabilirliğini araştırmakta ve Avrupa çapında, 15 ülke Eğitim Bakanlıklarına bağlı pilot okullarda Eylül 2010 – Eylül 2014 tarihleri arasında uygulanmaktadır. 5 fazdan oluşan ve 3. fazdan itibaren yaygınlaştırılma sürecine giren proje 14/02/2012 tarih ve 2792 sayılı Makam Onayı  yürütülmektedir.
iTEC projesine katılan Öğretmenler, öğrencilerin dersin temel kavramlarını daha da pekiştirmelerini ve müfredat konularını tekrar etmelerini sağlamaktadır.
Proje kapsamında, farklı branşlardan öğretmenlerin sınıflarında uygulayabilecekleri Proje Tabanlı Öğrenme Modeli üzerine kurulu Öğrenme Hikayeleri güncel web araçları ile uygulamaya konulmuştur.

iTEC Projesi Örnek olay çalışma ziyareti sırasında Proje sorumlusu  Teknoloji ve Tasarım Dersi öğretmeni Ayhan Sezdirmez ve 8/B sınıfı öğrencileri ulusal koordinatör  Coştun Kılıç ve Mehmet Muharremoğlu ve onları yalnız bırakmayan Anamur İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recip Çıkıt’a Tasarım Tabanlı Öğrenme Hikayesi kapsamında yaptıkları çalışmayı sundular. Öğrenciler 5.faz çalışmasında üç farklı inovatif çalışma gerçekleştirdiler. Görme engelliler için akıllı telefon, lokanta için Masa ve Trafik kazasını önlemek için araç lastikleri üzerinde yaptıkları çalışmalar ve bu çalışmaları yaparken kullandıklar Web 2.0 araçlarını tanıttılar. 5.faz çalışmasında öğrenciler TeamUp, Reflex, Padlet, Zimmer, Text2mindmap, prezi, calameo, skecthup, weebly araçlarını kullandıklarını ve bu sayede derslerinde bilgisayarın amacına uygun kullanıldığını, geleceğin teknolojik sınıflarının iyi bir bilgisayar okur yazarlığından geçtiğini, gelecekte tasarım öğrenme modelinin mutlaka tüm derslerde kullanılacağını belirttiler. Öğrencilere bakanlıktan hazırlanan sertifikalarıyla birlikte flash bellek hediye edildi. Cengiz ziyaretlerinden dolayı katılan ekibe teşekkür etti.resim002resim003resim004resim005

 

 

#

SENDE YORUM YAZ