Anamur’da görev yapan yerel gazete ve internet sitesi sahiplerini iftar programında konuk eden Restoran sahibi Uzay Ünlüselek, işletme olarak gazetecileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tesisin sahibi
Uzay Ünlüselek kardeşi Halil Ünlüselek
ile işletme müdürü Hüseyin Özçelik’in ev sahipliği yaptığı iftar
proğramında,Anamur’un turizm için elverişli bir bölge olduğu ve
yılın sekiz ayı turist ağırlanabileceğine vurguladı.
36 yıldır sektörün içinde olduklarını
belirterek, babası İlker Ünlüslek’in(merhum) Silifke ilçesinde
seksenli yıllarda turizmin gelişmesi için çok çaba
gösterdiğini söyleyen Uzay Ünlüselek sohbet verdiği bilgide şunları söyledi, “ Silifke’de bu sektöre adım attım. Seksenli
yıllarda babamın sektör ile ilgili neler yaptığını zorluklarla
nasıl bahşettiğini yaşayarak öğrendim.Bizim işimizde sürekli
kendini geliştirecek ve işletmende yenilikler
yapacaksın.
Ve en önemlisi iş yaptığın
yerin tanıtımını yapacaksın. Tanıtım olamadan, oturarak müşterinin gelmesini
beklemek doğru değil.
İşletme olarak mümkün olduğunca tüm
fuarlara katılmaya çalışıyorum. Gastronomi ile ilgili fuarsa
mutlaka aşçımızla birlikte katılamaya gayret ediyorum.
Katıldığımız fuarlarda işletmemizden
önce bölge ile ilgili tanıtım yapıyoruz. Bölgemize gelen
turistin esnaftan turizm işletmelerine herkese katkısı
olur.”Ünlüselek sözlerinin sonunda ,Anamur’da
faaliyet gösteren tur şirketlerinin kendilerini yenilemeleri gerektiğini Tur
şirketlerimiz bu işi profesyonel yapmalılar.Anamur’un dört bir
tarafı gerek doğal gerekse tarihi yerleriyle turizm için
muhteşem bir yer.Avrupalı turist kum ve deniz’in dışında gezmek,kaldığı bölgeyi
tanımak istiyor.Tur şirketlerini paket hazırlayarak,bölgenin
tanıtımını yapmaları şart.Tur şirketlerinin yanısıra
konaklama ve yeme içme sektöründe iş yapanlarında taşın altına
ellerini koymaları gerekiyor”Dedi.
BENZER HABERLER