Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan; 24 Ocak 1993 yılında arabasına konan bomba sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 21. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
Başkan Macit Özcan mesajında şunları kaydetti, “51 yıllık hayatı boyunca örnek bir kişilik sergileyen Uğur Mumcu, ne yazık ki 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılmıştır. O’nun aydınlık fikirlerine tahammül edemeyen gerici güçlerin, O’nun bedenini ortadan kaldırarak fikirlerini de yok edeceklerini sanmaları zaten en büyük özellikleridir. Uğur Mumcu, yazdığı yazılar ve eserlerinde çağdaşlığın, ilericiliğin ve gerçek anlamda Atatürkçülüğün temel ilkelerini daima prensip edinmiştir. Ülkeyi kamplara bölerek kardeşlik ve barış ortamını dinamitlemek isteyenler, hiç kuşkusuz en büyük zararı Türkiye’ye vermektedir. Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç ve Uğur Mumcu’nun hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi hepimizi üzmüştür.
Uğur Mumcu’nun ölümünün 21. yıldönümünde suikast sonucu hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ve minnetle anarken, bir daha bu tür saldırıların olmamasını temenni etmekteyim.”
BENZER HABERLER