Türkiye’de İlk Kez Uygulanacak
Yıllardır Sultan Çayı kenarında seraları, tarlaları ve konutları bulunan vatandaşların doğal afetlerden etkilenmemesi için ve çay içerisinde tekneleri bulunan balıkçıların kış mevsiminde çay ağzında biriken kumlardan dolayı balığa çıkamamalarına neden olan sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapıldığı Sultan Çayı Islah projesinde son aşamaya gelindi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Anamur İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım;
” İlçemizde bulunan sultan çayı kenarında seraları, tarlaları, konutları bulunan vatandaşlarımız ve çay içerisinde tekneleri bulunan balıkçılarımızın bize her fırsatta şikayetlerini dile getirdiği Sultan Çayının ıslah çalışması ile ilgili Anamur Devlet Su İşleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çaydaki ıslah çalışmalarında somut adım atıldı.
DSİ ile yaptığımız görüşmelerde Sultan Çayındaki Islah çalışmalarının ihalesinin yapıldığı, hazırlıklarının tamamlandığı ve 1 ay içerisinde ıslah çalışmalarının başlayacağı ve en kısa zamanda tamamlanacağı bilgisini aldık” dedi.
Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan model proje ile artık sultan çayında taşma riski ve çayın ağzında biriken kum yığını sorunun tamamen ortadan kalkacağını vurgulayana Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım;”Yapılacak çalışmalar sonucunda çay kenarında seraları tarlaları ve evleri bulunan vatandaşlarımız herhangi bir su taşkınından ve doğal afetten etkilenme riski ortadan kalktığı gibi bize sürekli çayın ağzında biriken kumdan dolayı kış mevsiminde balığa çıkamadıkları şikayetini getiren balıkçılarımızın bu sorunuda ortadan kalkmış olacak.
Çayın üst bölümlerinde 5-6 km lik taşlama çalışması yapılarak su birikmesi ve sel taşkını riskine karşı arazilerimiz koruma altına alınmış olacak.Tüm bunların dışında çayda yapılacak ıslah çalışmasının ardından yapılacak olan ışıklandırma çalışmaları ile bölge tenhalıktan kurtarılacak ve gerek Anamur’lu vatandaşlarımız gerekse tatilcilerimiz için görsel bir güzellik oluşturulacaktır” dedi.
BENZER HABERLER