Anamur Belediyesi Şehit Yüksel Alçın (Harballar) köprüsü yoğun bir katılımla açıldı. Açılışa Anamur Belediye Başkanı ve İYİ Parti Anamur Belediye Başkan Adayı Mehmet Türe, Anamur Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti Anamur İlçe Teşkilatı, CHP Anamur Belediye Başkan Adayı Durmuş Deniz, CHP Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır, Güngören Mahalle Muhtarı İbrahim demir ve mahalle muhtarları, Güngören mahalle sakinleri, Anamurlu vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 500 vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan açılışta Anamur Belediyesi İmar biriminden Mimar Saniye Poyraz köprü ile ilgili teknik bilgileri şu şekilde aktardı;
“Köprü 2018/53112 ihale kayıt numarası ile ihale edilmiş olup, Betaş İnşaat tarafından 192 Bin TL KDV sözleşme tutarı ile 120 gün iş süresinde 27.07.2018 tarihinde köprü inşaatı tamamlanmıştır. Yapımında toplam 22 ton demir ve 220 metre küp beton kullanılmıştır. Uzunluğu 11 metre, genişliği ise 7 metredir. Kenarları korkuluklar ile güvenli hale getirilmiş ve hizmete sunulmuştur.”
Programın devamında Güngören Muhtarı İbrahim Demir Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve ekibine teşekkür etti.
Ardından konuşma gerçekleştiren Başkan Türe; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu köprü gerçekten ihtiyaç olan bir köprü idi ve tam zamanında yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Öncü olan Hasan Erdem abime de bizzat teşekkür ederim.” dedi.
Konuşmasında Anamurlu şehitler başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anan Başkan Mehmet Türe: “Birçok projelerimizde Anamurlu şehitlerimizin ismini verdik. Bu köprümüze de Yüksel Alçın Şehidimiz ismini verdik. Yaptığımız bu köprü ile yaklaşık olarak Anamur ve Gazipaşa’nın 15 yaylasına geçişi sağlayacaktır. Mahallemize, Anamurlu ve Gazipaşalı hemşerilerimize hayırlı olsun ” dedi.
Başkan Mehmet Türe’nin konuşmasının ardından Şehit Yüksel Alçın’ın ailesine ve köprü yapımına vesile olan Hasan Erdem ve Anamur Kaş Pazarı Yayla Kültür ve Yardımlaşma Derneği ekibine plaket taktim edildi. Köprü Açılış programı Kurdele Kesimi ve ikramların sunulması ile son buldu.
BENZER HABERLER