Ramazan’ı Şerif ayının girmesiyle birlikte dumanı üzerinde elle tutulamayan pideler ve iftara saatler kala başlayan pide kuyrukları Ramazan ayına renk katıyor.
Türk kültürüne ait bir lezzet olup Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türü olan Ramazan pidesi bu ayda özel olarak yapılan birçok geleneksel yemeğin yanında iftar ve sahurda tüketiliyor.
Fırınların önünde kuyruğa girerek sıcak pide alma geleneğini asırlardır sürdürülen vatandaşlar sırası gelince kâğıda sarılı sıcak pidelerini alarak evlerinin yolunu tutuyor.
Fırıncılar öğle saatlerinde ürettikleri pideleri bakkal ve marketlere dağıtırken, akşam iftar sofrasında sıcak pide yemek isteyenler ise, hem vakit geçirmek hem de pide almak için fırın önünde kuyruğa giriyorlar.
BENZER HABERLER