Kadınlar Euro Cup’ta mücadele veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda oynanan Sekizli Final’in ilk maçında 2 sayı farkla yenildiği Rusya’nın Chevakata Vologda takımını, Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleşen rövanş karşılaşmasında 74-63 yenerek çeyrek finale yükseldi.
İlk periyotta maça tutuk başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi birinci periyodu 25-12 yenik kapadı. İkinci periyotta biraz toparlanan Büyükşehirli oyuncular farkı kapatsalar da ilk yarıyı 39-33 mağlubiyetle kapattı. 3. periyodun başlamasıyla birlikte maça ağırlığını koyan Mersin Büyükşehir bu periyodu 62-53 önde kapadı. Son periyotta ise bu performansını devam ettiren Büyükşehirli bayanlar maçtan 74-63 galip ayrılmasını bildiler ve isimlerini çeyrek finale yazdırdılar.
Maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Ajayon 32 sayıyla en skorer oyuncu olurken, Chevakata Vologda takımında Aleksic 22 sayıyla en skorer oyuncu oldu.
Maç sonrası galibiyet sevincini seyirciyle paylaşan bayan basketbolcuların coşkusu, soyunma odasında da devam etti.
Soyunma odasına gelerek basketbolcuları ve teknik heyeti gösterdikleri başarılı performanstan ve alınan galibiyetten dolayı kutlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, bu galibiyeti takım olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a hediye ettiklerini söyledi.
BENZER HABERLER