HaberMatik V3.2

logo

KAR YAĞIŞI 20 TIR’I YOLDA BIRAKTI

KAR YAĞIŞI 20 TIR’I YOLDA BIRAKTI

www.anamurgundem.com.tr005Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Mersin’in Erdemli ilçesinde de etkisini gösterdi.

Erdemli –Ayrancı karayolu dün gece kar yağışı ve tipi nedeni ile ulaşıma kapanırken, ilçeye 40 km uzaklıkta bulunan Hacıalanı ve 50 km uzaklıkta bulunan Evdilek mahallelerine giden yollar da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlı Divaz köyü bölgesinden Mersin limanına mermer nakliyatı yapan 20 tır sürücüsü de, kapanan yollar nedeniyle yolda mahsur kaldı. Mahsur kalan tır şoförlerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli ve Silifke Koordinatörlüğü’nebağlı ekipler müdahale etti. Yolların açılması için ekiplerin yoğun çalışma içine girdiği bölgede, Erdemli ilçesine bağlı Hacıalanı ve EvdilekMahalleleri’nin yollarının kar yağışı nedeni ile kapandığı, ancak ekiplerin yolları açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, Erdemli –Ayrancı Karayolunda ise sorumluluk alanı olan Toros Mahallesi’ne kadar yolların açıldığı, Ayrancıya kadar olan bölümü ise Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin açma çalışması yürüttüğü belirtildi.

Yolların kısmen açılmasına rağmen mermer nakliyesi yapan tır araçlarının geçişlerinin gece saatlerinde yoğun kar yağışı nedeni ile sağlanamadığının belirtildiği açıklamada,  Erdemli ilçesine 55 kilometre mesafedeki Toros Mahallesi’nde 5, Sarıpınarmevkiinde ise 15 tırın, yolun kapanmasından dolayı sabaha kadar mahsur kaldığı belirtildi.

Sabah saatlerinde görüşülen Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ise,Mersin ve ilçelerinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolların hepsinin ulaşıma açıldığını bilgisini verdi.www.anamurgundem.com.tr006www.anamurgundem.com.tr007

 

#

SENDE YORUM YAZ