HaberMatik V3.2

logo

ERDEM, “GENÇLER DAĞA ‘MI ÇIKSIN?

ERDEM, “GENÇLER DAĞA ‘MI ÇIKSIN?

erdem1Akp iktidarı tarafından hazırlanan kanun taslağında dershanelerin kapatılması hedeflenmektedir. Dershanelerin eğitim sistemindeki yeri, okullardaki eğitim açığını kapatarak, öğrencileri gelecek eğitim süreçlerine hazırlamaktır.

Dershanelerin, özellikle ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, okul çağındaki çocukların okuldan arta kalan zamanda eğitimlerini devam ettirmek suretiyle bir başıboşluktan alıkoyduğu, dershaneler, etüd merkezleri ve okuma salonları ile eğitim hayatlarına olumlu yönde çok büyük katkı sunmaktadır.

Bu bölgelerde dershanelerin, okuma salonlarının ve etüd merkezlerinin kapatıldığını düşünün. Öğrencilerin, çocukların başıboş bir şekilde kaldığını, terör örgütlerinin ağına düşebileceklerini, suça yönelebileceklerini kestirmemek için düşünce yeteneğinin kaybedilmesi ile izah edilebilir.

Genel Başkanımız Sayın Mustafa DESTİCİ’nin dediği gibi “Dershaneler toplumun ihtiyaçlarından ve eğitimdeki aksaklıklardan kaynaklanmıştır” sözü durumu çok güzel bir şekilde özetlemektedir. Dershaneleri kapatmak için yasa çıkarmaya gerek yok. Okullardaki eğitim ve öğretimin kalitesini arttırırsın, öğretmenlerimize hak ettiği ekonomik desteği verirsin, ders kitaplarının içini gerekli bilgilerle doldurursun, dershanelere ihtiyaç kalmaz kendiliğinden kapanır.

Akp hükümetinin dershaneleri kapatma yönünde bir yasa çıkarmasındaki sebep, gizli anlaşmalarla bdp ve pkk ya söz verilmiş olabileceğini göstermektedir. Akpnin 16 Kasım Cumartesi günü Diyarbakır’da bölücü örgüt destekçilerinin de katıldığı programdan anlaşılacağı üzere, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik hiçbir söylem içinde olmadığı tamamen bdpnin ve pkknın dayattığı bir söylem içinde olsduğu görülmektedir.

BBP olarak, ülkemizde cereyan eden tüm bu olayların terör örgütünün istediği yönde açıklamalar ve söylemler olduğu kanaatindeyiz. Kaldı ki bölge halkının son zamanlarda meydana gelen –dershanelerin kapatılması dahil- olaylardan memnun olmadığını ve ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmasına yönelik bir uygulama olduğunu düşünmekteyiz.

Umut ederiz ki bu yanlış uygulamalardan vakit kaybetmeksizin vaz geçilerek milletimizin birlik ve berberliğinin bozulmasının sebepleri ortadan kalkmış olur.

 

 

 

 

#

SENDE YORUM YAZ