HaberMatik V3.2

logo

ÇİĞDEM MÜNEVVER ÖKTEN BRÜKSEL’DE

AK Parti Mersin Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Çiğdem Münevver Ökten, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) 74. Toplantısına katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.

Avrupa Parlamentosunda gerçekleşecek olan Türkiye’deki yargı reformu, demokratikleşme konusundaki 23 ve 24. Fasılların açılması üzerine beklentiler;  27. Fasıl (Çevre Faslı) müzakere sürecinde mevcut durum ile Türkiye-AB Gümrük Birliği, Serbest Ticaret Anlaşmaları ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım ortaklığının görüşüleceği toplantı iki gün sürecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ökten, ülkemizde AK Parti döneminde hayata geçirilen demokratikleşme ve yargı reformları ile geçmişteki tabuların yıkıldığını, öncelikle sağlıklı yaşamı baz alan uygulamalarla gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir alanlar bırakma gayret ve çabası içinde olduklarını bildirdi.

Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılımının Avrupa’nın şansı olacağını dile getiren Ökten, “Biz gerek demokrasi, gerekse insan hakları alanında birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumdayız. Başkalarının ne malında ne toprağında gözümüz yok. Hep barıştan yana olduk ve olmaya devam edeceğiz, “ dedi.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan 73. Toplantıda bazı üyelerin, Türk askerinin Kıbrıs’ta işgalci konumunda bulunduğunu söylemesi üzerine Çiğdem Münevver Ökten çok sert bir açıklama yaparak tepki göstermiş, toplantı zamanından önce sona ermişti.

 

 

 

#

SENDE YORUM YAZ