8:54:33 AM

HaberMatik V3.2

10 Nisan 2025, Perşembe

logo

CHP DE YENİ SEÇİMLERE DOĞRU…

CHP DE YENİ SEÇİMLERE DOĞRU…

        Ülke genelinde seçimleri tamamladık. Bu kez AKP tek başına iktidar oldu. Sıra geldi Başkanlık sistemi ve Anayasa olayına. Bu gidişat onu gösteriyor. Bu da olacak diye bakıyorum ben.

 

Gelelim Anamur’a.. Bu kez Anamur’da sürpriz yaşandı. AKP birinci parti, MHP ikinci parti, CHP yine vazgeçmediği 3.lüğü kimseye kaptırmadı. Bence AKP örgütü bu kadarını beklemiyordu. Kendileri de şaşırmış durumda. Burada şaşırmayan tek parti CHP dir diye düşünüyorum. Alışılmış bir durum nasıl olsa.

 

Anamur’da CHP neden bu durumda ? Nedeni aslında ortada. Bunu herkesler biliyor. Yoldaki adamı çevirip sorsanız söyler, CHP li olmasına gerek yok. 1 Kasım seçimlerinde üçüncü, 7 Haziran seçimlerinde üçüncü, en son yapılan Belediye seçimlerinde yine üçüncü….Dediğimiz gibi neden bu üçüncülük ?

 

Her gittiğimde ilçe örgütünü ziyaret ederim. 7 Haziran öncesinde de, 1 Kasım öncesinde de ziyaret ettim. Orada gördüklerimi partililerle de paylaştım. Yapılan toplantılara etkinliklere, seçim gezilerine neden eskisi gibi partililer gelmiyor? Herkese sordum bunu. Herkesin söylediği ve hedef gösterdiği maalesef partinin ilçe yönetimi. İlçe yönetiminden partililerin memnun olduğunu söyleyemiyoruz. İlçe yönetimi ile konuşuyorsunuz onlar da ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar. Kısaca bir problem var..

 

Evet CHP de önümüzdeki günlerde tekrar kongre var. İlçe yönetimi seçilecek. Burada delegeler oy kullanacaklar. Peki delegeleri kim seçiyor, üyeler seçiyor. Anamur’da yapılan delege seçimlerini hepimiz biliyoruz. Birçok yerde sandık koyulmadı, üyelere doğru düzgün haber verilmedi, bir çok sandık için belli saatler verilmesine rağmen o saate gelmeden sandıklarda oy kullandırılıp sandık oradan götürüldü, birçok sandıkta şaibeler yaşandı. Bu kadar sorunlu bir delege seçimi ile oluşturulan delegeler oy kullanarak ilçe başkanını seçecekler. Yorum sizin…

 

Esas anlamadığım ise CHP genel merkezi, milletvekili seçimlerinde önseçim yaparak Türkiye’de öncülük yaptı. Neden il ve ilçe başkanı seçimleri, Belediye Başkan adayı seçimlerinde de direk olarak üyelere oy kullandırmıyorlar ? Bunu anlamak mümkün değil. Neden İlçe başkanı seçimleri, İlçe seçim kurulu nezaretinde tüm üyeler oy kullanarak belirlenmiyor? Neden delege? Neden üyeler doğrudan oy kullanarak doğrudan demokrasiyi yerine getirmiyorlar? Bu tür seçimlerde listeler çarpışıyor, partinin kendi içindeki aynı görüşü paylaşan insanlar bile karşılıklı olarak birbirine giriyor..Neden değişmiyor bu sistem ?

 

 

 

 

Saygıdeğer hemşerilerim, ben bir yerde üçüncü kez başarısız olsam pılımı pırtımı toplar giderim. Eğer başarısızlık varsa birileri de çıkıp bunun hesabını vermelidir. Zaman gelip gösterecek. İlçe yönetimi tekrar aday olacak mı, başka kişiler de aday olacak mı bekleyip göreceğiz. Burada iş sayın delegelere kalıyor. Umuyoruz ki saygıdeğer delegeler vicdanlarının sesini dinleyip oylarını kullanacaklardır.

 

Saygılarımla

 

Ahmet DOĞAN/ İSTANBUL

09.11.20105

Şişli Belediyesi Harita Müh.

İletişim: anamurahmet@gmail.com

 

 

 

 

#

SENDE YORUM YAZ