Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, Bozyazı’da TARSİM tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, toplantıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Toplantıda, sürdürülebilir tarım için yüzde 50’si devlet destekli Tarsim sigortamızın ne kadar önemli olduğu, Tarsim sigortamızın dünü, bugünü ve yarını ile ilgili ne yapılması gerektiğini, çiftçilerimizin beklentileri ve olması gerekenlerin üzerinde uzun uzun duruldu.
Zirai don teminatının verilmesi, intikal edilmemiş tarım alanlarının sigorta kapsamına alınması, henüz doğum yapmamış ancak doğuma hazır muzların teminat kapsamına alınması, büyük kayalarla örülmüş sağlıklı duvarlara heyalan teminatının verilmesi, kamera, güvenlik teli, çit ve vb önlemleri alınmış seralara kötü niyetli hareketler teminatının verilmesi ile ilgili birçok konular dile getirildi. Keşke demeden önce yüzde 50’si devlet destekli Tarsim sigortasının bütün üreticilerimiz tarafından ürünlerini sigorta yaptırması gerektiği önerildi.
Anamur-Bozyazı Ziraat odamız başkanlığının davetine icabet eden başta TARSİM AŞ Genel Müdürü Serpil Günal’a, Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel’e, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korut’a, TOBB İcra Komitesi Üyesi Osman İnandıoğlu’na, TARSİM Hayvan Hayat Gurup Müdürü Orhan Sarıtepe’ye, TARSİM Sera Birim Müdürü Kadir Özkan’a, Adana Bölge Müdürü Vahap Kalaycıoğlu’na, Adana Bölge Uzmanlarına, Bozyazı İlçe Tarım müdürümüz e, Anamur, Bozyazı Tarım Kredi Kooperatif Müdürlerimize, AYDINCIK, GÜLNAR, MUT, ERDEMLİ, TARSUS, ÇAMLIYAYLA Ziraat Odası Başkanlarımıza ve Anamur ve Bozyazı çiftçilerimize katılımlarından ve önerilerinden dolayı Anamur-Bozyazı Ziraat Odamız ve tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”
BENZER HABERLER