HaberMatik V3.2

logo

BAŞKAN KOCAMAZ, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

BAŞKAN KOCAMAZ, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

resim007

Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Burhanettin Kocamaz, yıllardır köyleri dolaşmayanlar, onların sıkıntılarını, dertlerini bilmeyenlerin bugün köylü hamiliğine soyunduğunu, Mersin’in köyünden beldesine, ilçesinden il merkezine kadar her tarafı hizmetle tanıştıracaklarını ve Mersin’e  talip olduklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, ilçede bulunan köy ve mahalle muhtarlarıyla Selçukhan Restaurant’ta biraraya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan, Başkan Kocamaz’ın kendilerine her konuda yardımcı olduğunu belirterek, dernek olarak teşekkür etti.

Büyükşehir yasasının muhtarlara anlatan Başkan Kocamaz, geçmişten bu yana zaman zaman Tarsus’ta mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldiklerini, amaçlarının bir araya gelip yakınlaşmak ve memleket meseleleri üzerinde sohbet etmek, düşüncelerini almak, geleceğe yönelik yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, “Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köy muhtarlıklarının tüzel kişilikleri kalkıyor. Hepsi bağlı oldukları ilçenin mahallesi konumuna geliyor ve bundan sonra yürütülecek hizmetler, ilçe ve büyükşehir marifetiyle yürütülecek. Bu yasa neler getiriyor, neler götürüyor. Basında toplumda çeşitli platformlarda tv’lerde tartışıldı. Biz bu yasaya MHP olarak ülkemizin tamamında henüz birlik ve beraberlik sağlanamadığından hala huzur ve güven ortamının tehlikede olmasından dolayı, ülkemizin bölünmesine yönelik bazı endişelerimizden dolayı özünde karşı çıktık. Ama bu bir şekilde bir yerlerden AB’den, Amerika’dan dayatmalarla bizimde yurt dışında yaptığımız, katıldığımız toplantılarda hep dile getirildi. Bize söylenen şuydu bölgesel yönetimleri oluşturun. Bizde onlara hep şunu söylüyorduk ‘zaten Türkiye’de 81 tane bölgesel yönetim var. Sizin buradaki amacınız nedir? Bırakın Türkiye’yi Türkiye’de yaşayanlar yönetsin. Dışarıdan birileri bizim ülkemizdeki yasaları değiştirtme yönünde, ülkenin yönetimine şekil verme yönünde bize baskı uygulamasın. Herkes kendi işini yapsın’ diyorduk. Ama her şeye rağmen işte uyum yasaları vesaire bu yasa çıktı. Mademki bu yasa çıktı bundan sonra herkese düşen kendi evinin önünü temizlemek. Kendi bulunduğu bölgede bu yasayla duyulan endişeleri asgariye indirmek, olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gayret göstermek. Kendi bölgesinde ülkenin birliği, bütünlüğü, üniter yapısı zedelenmesin diye gayret sarfetmek” dedi.

 

GEÇMİŞTE KÖYLÜNÜN YÜZÜNE BAKMAYANLAR, ONA YAKLAŞMAYA ONUNLA BİRLİKTE OLMAYA ONA BAZI VAATLER VERMEYE DE BAŞLADILAR

Başkan Kocamaz, yıllardır Tarsus’un tüm köy ve mahalle muhtarlarıyla birlikte çalıştıklarını, son dönemlerde geçmişte köylünün yüzüne bakmayanların artık vaatler vermeye başladığını kaydetti.

Başkan Kocamaz, “Bu yasayla birlikte geçmişte köylünün yüzüne bakmayanlar ona yaklaşmaya onunla birlikte olmaya ona bazı vaatler vermeye de başladılar. Yıllardır köyleri dolaşmayanlar onların sıkıntılarını dertlerini bilmeyenler bugün köylü hamiliğine soyunmuş durumdalar” şeklinde konuştu.

 

KİMSE HALKI KANDIRMASIN

Bu yasanın çıkmasıyla bazı yeniliklerin geldiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bu yasanın kendi içerisinde köylerle ilgili getirdiği bazı yenilikler var. Köylerimizin tamamı mahalle konumuna geliyor. Köylerde henüz alt yapı yok, bu altyapılar yasa gereği bundan sonra büyükşehir tarafından yapılmak zorunda ve 10 yıl süreyle köylerde içme suyu şehirdeki içme suyunun beşte biri olacak. Bunu yasa söylüyor. Yani hiç kimse kendiliğinden bugüne kadar yapmadıkları gibi bir ekstra gayret gösterip böyle bir indirim yapmayacak. Bildiğiniz üzere büyükşehirle ilgili daha önceden Bağcılar ve Huzurkent beldelerimizin büyükşehir sınırlarına girmesiyle Nacarlı, Bağlarbaşı gibi köylerde büyükşehir’e bağlanmıştı. Ve yaklaşık 7-8 yıldır büyükşehir idaresinde o bölgeler. Ben buradan sizlere açık bir şekilde söylemek istiyorum Huzurkent 7 km, Bağlarbaşı 5 km, Nacarlı 8 km, Bağcılar 10 km. 8 yıldır o yerleşim birimlerinde acaba ne yapılmış? Büyükşehir sınırlarına girmeden öncemi daha rahattılar, şimdimi daha rahatlar? Maalesef Huzurkent perişan, Bağcılar perişan, köyler perişan ve belediyelerden mutlak suretle almaları gereken hizmetleri maalesef bu süre zarfında alamadılar.

resim008

ÖNEMLİ OLAN İCRAATTIR

Başkan Kocamaz, hariçten herkesin gazel okuduğunu önemli olanın icraat olduğunu belirtti.

Başkan Kocamaz, “Değerli arkadaşlar ianesi iştir, kişinin lafa bakılmaz. Hariçten herkes gazel okur ama önemli olan icraattır, hayata geçirilendir. Ben özellikle şunu belirtmekte fayda görüyorum. Bu yeni yasayla birlikte yönetim şekli tamamen değiştiğinden dolayı Tarsuslulara çok büyük görev düşüyor. İşte Akdeniz Oyunları bize neler vaat edildi oyunlar için. En azından bir tane kapalı yüzme havuzu bir tanede 5 bin kişilik kapalı spor salonu. Ne yapıldı Tarsus’a? Tamirat. Şehir stadının tamiratı, kapalı salonun tamiratı o kadar. Halbuki bizimle protokoller yapılırken her iki saha aydınlatılacak, bakan değişmeden önceydi her iki tesis hayata geçirilecekti.

Bizim mutlaka bugüne kadar çekilen sıkıntıları göz önüne getirerek siyaseti bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde olma mecburiyetimiz var. Biz Tarsus’ta birlik ve beraberlik için 20 yıldır gayret gösteriyoruz. Mahalleler ayrımı yapmamak için, insan ve inanç ayrımı yapmamak için sonuna kadar mücadele ediyoruz. Ve Tarsus’ta eğer bugün huzur, güven, barış ve kardeşlik ortamı varsa verilen bu mücadele sayesindedir. Şayet bizde Mersin merkezde olduğu gibi bazı mahalleleri görmezden gelseydik, Tarsus’ta bu barışı sağlamamız mümkün olmazdı. Biz bu ülke sınırları içerisinde yaşayan, bu bayrak altında yaşamak isteyen, ülkenin bölünmesine parçalanmasına karşı çıkan ırkı, dili, dini, kökeni, rengi ne olursa olsun bütün insanları bu milletin parçası olarak görüyoruz ve herkese eşit mesafede durup eşit hizmet götürmenin gayretini güdüyoruz” ifadesini kullandı.

resim009

MERSİN’İN BUGÜNKÜ KONUMU MERSİN’E YAKIŞMIYOR

Türkiye’de şuanda 16 büyükşehir olduğunu belirten Başkan Kocamaz, bunların içinde büyükşehir konumu hak etmeyen tek ilin Mersin olduğunu kaydetti.

Başkan Kocamaz, “ Mersin maalesef bugünkü konumuyla Mersinliye yakışmıyor, Mersin’e yakışmıyor. Türkiye’de şu anda 16 büyük şehir var. 2014 seçimlerinde bu sayı 30’a çıkıyor. Şu anda hali hazır yıllardır büyükşehir olarak ilan edilmiş 16 kente baktığınızda bu büyükşehir avantajlarından yararlanamayan tek kent Mersin. Mersin’in sıcak iklim kuşağı ile yıl 12 ay 365 gün hizmet edebilme imkanlarıyla bu büyükşehirlerden çok daha ileri noktada olması gerekirdi ama bu avantajları Mersin kullanamamış. Mersin şu anda 16 büyükşehir içerisinde limanı olmasına rağmen, her türlü serbest bölgesi olmasına rağmen, ekonomik yönden Türkiye’de sekizinci sırada olmasına rağmen, bundan faydalanamıyor ve Mersin, İç Anadolu’daki büyükşehirden çok daha geri konumda. İç Anadolu’ya gidiyorsunuz o refüjlere, parklara bakıyorsunuz, rengarenk çiçeklerle dolu. Halbuki orası kış memleketi, soğuk memleket, o bitkilerin çok daha fazlası bizim bölgemizde haliyle yetişir. Mersin’in renk renk olması lazım. Mersin’in cennetten bir bahçe olması lazım ama buradan Mersin’e giderken bakıyorsunuz. Orta refüjde peyzaj bitkisi olarak ebegümeci görüyorsunuz. Adam boyunda ebegümeci. Sadece o da değil o Mersin’in girişine buradan bakıyorsunuz ruhunuz sıkılıyor, daralıyor. Gerçekten bizim bu taftan giriş adeta bir orta doğu kenti yani Suriye’ye gidenler görmüştür. Halep’e doğru giderken şehrin dışında hep bu tür yapılar görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

1994’TEN ÖNCE OSB’DE TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMAMIŞTI

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bizler yerel yönetim olarak Tarsus adına göreve geldiğimiz ilk günden bu yana OSB’nin hayata geçmesi için gayret gösterdik. 1994’te biz göreve geldiğimizde OSB’de bir tek çivi çakılmamıştı.  Oranın imarını Tarsus Belediyesi olarak biz üstlendik ve imar planını belediye elemanlarımıza yaptırdık. O zamandan bu yana bir taraftan planlamalar bir taraftan yeni arsa üretilmesi için yapılan çalışmalarla şu an yaklaşık 200 işyerinin faaliyet göstereceği bir alana dönüştü. Bunlardan 150 tanesi fabrika 50 tanesi tahsisli yer ve bazıları dünya çapında tesisler. Çok müracaat olduğu için yeni fabrika bulmakta zorlanıyorlar. Biz ısrarla üçüncü kısmı Tarsus’a kaydıralım diye mücadele ediyoruz. Belki üçüncü kısım olmayacak ama dördüncü kısım biraz mecburiyetten oralarda fabrika yapılacak saha kalmadığından dolayı mecburen Tarsus’a kaydırılacak. Şu anda hali hazır atık su arıtma tesisimizin bulunduğu bölgeye arazi orda çok geniş mezbaha, tüp depoları ve hayvan pazarı yapmak için kavga dövüş zorla izin aldık zaten burası arıtma tesisi alanı arıtma tesisi yapsan hiç kimseye sormana gerek yok. İmar planında öyle işlenmiş zaten ama diğer tesisleri yapmak için çok büyük kavgalar verdik, gayretler gösterdik.”

 

MERSİN’İN ÇAMLIYAYLA’DAN ANAMUR’A KADAR UYANIŞI OLACAKTIR

Başkan Kocamaz, kervanın yola çıktığını artık halkanın her geçen büyüdüğünü söyledi.

Başkan Kocamaz, “Halka her geçen gün büyüyor. İnsanlar her geçen gün daha fazla destek veriyor, duyanlar duymayanlara anlatıyor. Velhasıl Anamur’dan Tarsus’a Çamlıyayla’ya kadar Mersin merkez dahil bütün bölgede yapılan araştırmalar bu işin en iddialı partisinin MHP en iddialı adayının Burhanettin Kocamaz olduğunu gösteriyor. Biz bu vebalden kaçmayız ama vatandaşın gösterdiği bu teveccühü Allah’ın izniyle de hiç kimseye yedirmeyiz. Ayak oyunlarına fırsat vermeyiz, hiç kimseye de pabuç bırakmayız.   Biz yeniden uyanış peşindeyiz. Bu uyanış Mersin’in Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar uyanışı olacaktır. İnsanlarımızı bir araya getireceğiz. Kent, semt, köy, mahalle yada şehir ayrımı yapmadan bütün insanlarımıza eşit yaklaşacağız ve buradan taahhüt ediyoruz ki büyükşehir marifetiyle ilçelerden, beldelerden, köylerden büyükşehir’e geçecek tüm kaynakları yine o yerleşim birimlerine öncelikle aktarıp onların eksiklerini tamamlayıp problemlerini bizzat büyükşehir’in kaynaklarıyla da en kısa sürede çözmek istiyoruz. Biz Mersin’i ayağa kaldırmak istiyoruz. Biz Tarsus’u Mersin’den Mersin’i Tarsus’tan ayrı düşünmediğimiz gibi Mersin’i Adana’dan yada Adana’yı Hatay’dan farklıda düşünmüyoruz. Burada artık projelerin birbirini tamamlayacak şekilde bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini ve Çukurova’nın top yekun ayağa kaldırılması gerektiğini birbirinin eksiğini tamamlaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz kervanı Tarsus’tan yola çıkardık. Anamur’u, Bozyazı’yı, Aydıncık’ı dolaştık Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli ve Mersin merkezde çalmadık kapı girmedik sokak bırakmıyoruz. 509 köy kapanan 41 belde ve 13 ilçeyle beraber tüm büyükşehir Allah’ın izniyle 2014 Mart’ına kadar dolaşılacak. Herkese ulaşılacak ve Mersin’i hep birlikte ayağa kaldırma yönünde herkesin sorumluluk almasını yola çıkardığımız bu kervanda yer almasını rica ve talep ediyoruz. Biz halis niyetle yola çıktık. İnsanlarımızla birleşmek, bütünleşmek, kucaklaşmak suretiyle hedefe emin adımlarla yürüyoruz. Herkesi yola çıkardığımız bu kervanda yer almaya davet ediyoruz. Mersin’de hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi bütünleştirmek suretiyle hedefe yol almaya davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

#

SENDE YORUM YAZ