HaberMatik V3.2

logo

Bakanlar, koyun keçi yetiştiricileriyle Buluştu

Bakanlar, koyun keçi yetiştiricileriyle Buluştu

4 Nisan 2018023Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz; göçerlerin ekonomik ve sosyal seviyelerinin geliştirilmesi kapsamında ÇKA ile yapılan proje çerçevesinde güneş paneli, kırpım makinesi ve konteynırların dağıtımı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yapmış olduğu desteklemeler, ıslah çalışmaları ve ‘Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri’ ile; Mersin’de kuruluşunun yapılacağı ‘Koç-Teke İstasyonu’nun tanıtımı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince açılan Çobanlık Kursu Sertifika Dağıtımı’ Töreni’ne katıldı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Burdur Milletvekili Reşat Petek, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda üretici katıldı.

Toplantı öncesinde, kültür merkezi önünde projelerin tanıtıldığı stantları gezerek, yetkililerden bilgi alan Bakan Elvan, Bakan Fakıbaba ve Bakan Yılmaz, üreticilerle de bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Elvan; “İlk Etapta 750 Güneş Panelinin Dağıtımı Yapılacak, Geri Kalanın Dağıtımı Peyderpey Sürecek”

Yaklaşık 7 ay önce iki bin rakım ve üzerindeki yaylaların elektrik sorununun çözüleceği konusunda söz verdiğini hatırlatan Bakan Elvan, ilk etapta 750 güneş panelinin dağıtımının yapılacağını, geri kalanının ise dağıtımının peyderpey süreceğini söyledi.

Bakan Fakıbaba; “Desteklerimiz Tüm Hızıyla Devam Edecek

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Bakanlık tarafından yapılan destekleme ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Fakıbaba, et ithalinin üreticilerin katkılarıyla durdurulacağını dile getirerek devam ettiği konuşmasında, Hükümetimizin en son aldığı kararla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi olarak üreticilere 250 bin düve dağıtılacağını açıklayarak, “Neden 250 bin besilik hayvan değil de 250 bin düve? Çünkü ana, o doğuracak. Her yıl 250 bin hayvan dağıtıldığında 7 yılda 1,5 Milyon hayvan olacak. Bunun yanında 300 anaç koyun projesi kapsamında 500 bin koyun dağıtacağız. Bunların anaç koyunlar olacağını ve 8 yılda bunun 5 milyona ulaşacak. Küçük ve orta ölçekteki işletmeler ile büyük ölçekteki işletmelerin hepsine saygı duyuyoruz. Hepsi kazanacak. Bu kapsamda desteklerimiz tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba; “Desteklerimizi Arttıracak, Çiftçimizi Kimseye Muhtaç Etmeyeceğiz”

Konuşmasının devamında, ‘Şundan emin olunuz ki bizler sizin için varız.’ diyen Bakan Fakıbaba, imkanlar el verdiği ölçüde çiftçilerimizin ve üreticilerimizin isteklerini yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Sözlerinin sonunda, “Sayın Başbakanımızın talimatıyla çiftçilerimizin mazotun yarısı sizden, yarısı bizden dedik ve destekleri hemen dağıtmaya başladık. Önümüzdeki yıl da gübre ve mazot desteğini bekletmeden vereceğiz; gübre, mazot, sertifikalı tohum ve yemde desteklerimizi arttıracak, çiftçimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz.” ifadelerini kullanan Bakan Fakıbaba, yapılan ve yapılacak olan projeler ile yürütülecek çalışmalarla çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin refah seviyelerini ve kazançlarını daha da artırmak istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz; “Allah Birliğimizi ve Dirliğimizi Daim Ettikçe Eksiklerimizi Hep Birlikte Giderecek, Türkiye’nin Yarınını Bugünden Daha Güzel Yapacağız

Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Türkiye’de 2002 yılından bu yana her alanda çok büyük devrimler gerçekleştirildiğini ve bu alanlardan birinin de tarım olduğunu dile getirerek başladığı konuşmasında, ülkemizin tarım ihracatı daha önce 4 milyar dolar iken, bugün 16 Milyar dolara yükseldiğini; buna karşılık olarak nüfusumuzun 61 Milyondan, 81 milyona çıktığına işaret etti.

Tarımın yanı sıra, ülkemizde 30 milyonun üzerinde turistin ağırlandığını, bunun yanında da yabancı ülkelere yardım dahi edildiğini söyleyen Bakan Yılmaz, tarımda üretim olmadan tüm bunların yapılamayacağını da sözlerine ekleyerek, köy nüfusunun azalmasına karşılık, et ve süt üretiminin arttığını, ülkemizde her iki köylüden birinin ise traktör sahibi olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının devamında, yaylalarda yaşayan vatandaşlarımızın durumunu daha da iyileştirmek için çalıştıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Yılmaz; “Güneş panelleri ile elektriği Torosların en başına taşıyoruz. Gerçekten çok iyi bir noktadayız. Ekmek gibi azizleşen dava, emeği ve Milli İradeyi her şeyin üzerinde tutma davasıdır.  Allah birliğimizi, dirliğimizi daim ettikçe eksiklerimizi hep birlikte giderecek, Türkiye’nin yarınını bugünden daha güzel yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın da bir konuşma yaptığı program, proje sahiplerine güneş paneli ve aydınlatma direklerinin temsili çeklerinin, Çoban Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayanlara ise sertifikalarının verilmesinin ardından günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.4 Nisan 20180224 Nisan 2018013 4 Nisan 2018014 4 Nisan 2018016 4 Nisan 2018018 4 Nisan 2018019 4 Nisan 2018020 4 Nisan 2018021 4 Nisan 2018022

Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ