Demokrat Parti eski ilçe başkanlarından Hüseyin Öztürk ve Alaaddin Dağıstan ile 125 parti üyesi partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.
Öztürk, beraberinde Dağıstan, eski yöneticiler Hasan Erdem, Turgut Ulu, Ali Baki ve Ali Demir ile birlikte parti binası önünde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“3 dönem ilçe başkanlığını yaptığım bu siyasi misyon, bu ulu çınar, 1946’da Celal Bayar ve arkadaşları ile kurulup daha sonraki yıllarda Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal ile zirveye çıktı. Tansu Çiller ve devamındaki genel başkanlarla misyonunu tamamladığına inanıyorum. Demokrat Parti’ye hem milletimize hem devletimize hem ülkemize bunca yıldır yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi bildiriyorum.
Bundan sonra bu misyonda yer almayacağımıza değerli arkadaşlarımızla birlikte ortaklaşa karar verdik.
Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçim sürecinde herhangi bir partiye kayıtlı iken diğer partilerle görüşme yapmanın bizim için etik olmayacağından istifa dilekçelerimizi sunmak için sabahleyin hem ilçe başkanını hem il başkanını hem de genel merkezi aramamıza rağmen ilçe teşkilatı şu anda kapalı. Biz bu konuşmayı binanın önünde yapma mecburiyetinde kaldık.
Hiçbir zaman hizmet ettiğimiz bir yerden bu şekilde istifa etmek istemezdik. Gönül isterdi ki ilçe başkanı ve yöneticiler de burada bulunsunlar. Bu partiye kayıt olmak ne kadar kutsal ise istifalar da o kadar kutsaldır. Bizim istifalarımızı almak mecburiyetindeler. Bugün olmazsa yarın yine alacaklar. Biz yıllarca bu partide görev aldığımız ve yöneticilik yaptığımız için istifalarımızı seçim kurulu ya da noter vasıtasıyla yapmak istemedik. Bu bize yakışmaz. İlçe yöneticilerinin buraya gelip elimizdeki 127 istifa dilekçesini alması yakışırdı. Sizlerin de yanında telefonlarıma cevap vermediler ve partiyi de açmadılar.
Önümüzde yerel seçimler var. 127 arkadaşım ortak teveccüh ile bu hareketin önderliğini bana bıraktılar. Güvenlerine layık olacak şekilde onları temsil etmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte hiçbir partiye ne uzaklığımız var, ne de yakınlığımız var. Şu anda hiçbir partiyle görüşmemiz yok. Ama bugünden sonra yarışa katılan bütün siyasi partiler ile görüşüp, arkadaşlarımızla ortak hareket edip, kazanma şansı yüksek olan herhangi bir siyasi parti ile anlaşıp o partiye destek vereceğimizi beyan ediyoruz.”