Anamurlu işadamı Cenk Cenkcimenoğlu’nun adı AK Parti’den belediye başkan adaylığı için sıkça geçmeye başladı.
Anamur’un eski belediye başkanlarından Hasan Adil Cenkcimenoğlu’nun oğlu olan Cenk Cenkcimenoğlu, 2009 Yerel seçimlerinde AK Parti’nin Yenişehir Belediye Başkan Adayı olmuş ve partisinin oylarını yükseltmişti.
İş dünyası ve sivil toplum kuruşlarındaki başarılı çalışmalarının yanı sıra siyasi tecrübesiyle de Anamur’da AK Parti’nin belediye başkan adayı olması konusunda parti çevresinden yoğun destek aldığı öğrenildi.
Cenk Cenkcimenoğlu kimdir?
1966 yılında dünyaya gelen ve Cenkcimenoğlu, 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1999 yılına kadar Gaziantep ve Mersin’de çeşitli belediyeler ve inşaat şirketlerinde altyapı proje koordinatörlüğü görevini yürüttü. 2000-2004 yılları arasında Mersin Yenişehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı yaptı ve birçok projede görev aldı. 2004 yılında, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde Bölge Müdür Yardımcısı olarak başladığı görevi 2009 yılına kadar Bölge Müdürü olarak sürdürdü. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde görevi sırasında, Mersinli sanayici ve iş adamlarının sorunlarına en hızlı biçimde çözüm bularak Bölgenin gelişmesi, kurumun Mersin ili sanayisinin en önemli aktörlerinden olması ve Türkiye’deki 242 OSB arasında en iyi ilk 15 arasına girmesi konusunda önemli katkılar sağladı.2009 yılında görevden ayrılarak AK PARTİ MERSİN YENİŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI oldu ve yüzde 20 oy alarak AK Parti’nin Yenişehir’deki oylarını arttırdı. 2010 yılında kısa bir süre Ankara Sanayi odasında Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yaptı.
2010 yılında Mersin’e dönerek hissedarı olduğu işletmelerin sorumlu müdürlüğünü üstlenen Cenkcimenoğlu, halen Mersin Organize Sanayi Bölgesi içinde 16 bin 500 metrekare açık, 6 bin metrekare kapalı alanda toplam 33 çalışanı ile ASC plastik (Fıratpen bölge bayisi ve ASCAM markası ile Şişecam bayisi)markası ile otomasyonlu hatlarda bayilere kapı pencere ve cephe camları üretimi yapıyor. Ayrıca sahibi olduğu MERSİNERJİ A.Ş. firması ile dış ve iç ticaret konusunda faaliyet gösteriyor. 2013 yılında Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve Mersin Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet üyeliği yaptı.
2006-2007 yıllarında TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın Mersin İl temsilciliği görevini yürüten Cenkcimenoğlu, AB 6.çerçeve programı kapsamında, Mersin’in gelecek 20 yıllık sektörel kimliğinin oluşturulması ile ilgili Türkiye’de ilk yapılan RIS (regional innovation strategy) Mersin Projesi’nde, hem proje ortağı olarak kurumu temsil etti hem de saha çalışmalarında aktif olarak rol aldı. Projenin uluslararası temsili ile ilgili İsrail, Malta, Yunanistan, Belçika, Almanya ve Ukrayna gibi ülke ziyaretlerinde bulundu. Bunun yanında Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yürütülmekte olan,Ulusal Kümelenme Politikaları’na öncülük edecek, DCP (Development of Clustering Policy) projesinde, Mersin’in gıda işletmeleri konusunda kümelenme ile ilgili pilot bölge olması için çalışmalarda bulundu. Ağustos 2007’de Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu kararları doğrultusunda kurulmasına karar verilen Tübitak Ulusal Teknoloji Platformları ile ilgili çalışmalara katıldı ve Türkiye Bitki Teknolojileri Platformu’nun Platform Eşgüdüm Komitesi Başkanlığı’na seçildi.
Cencimenoğlu, ayrıca bölgedeki markaları öne çıkarmak ve yasal süreçlerde firmalara yardımcı olmak için kurulan Marka Patent Derneğinin de kurucu üyesi.
Çeşitli seminerlerde Çevre ve Sanayi konulu sunumlar yapan Cenkcimenoğlu, bir sivil toplum örgütü tarafından 2008 yılı meslek adamı ödülüne layık görüldü.
Kurulmasında katkısı olan ve ülkemizde organize sanayi bölgesi içinde olan üç teknoparktan birisi olan Mersin Teknopark yürütme kurulu üyeliği ve Mersin ile Adana illerini kapsayarak pilot olarak ilk kurulan Çukurova Kalkınma Ajansı katip üyeliği görevlerinde bulunan Cenkcimenoğlu, bölgenin kalkınmasında rol oynayacak her platformda yer almaya da devam ediyor.
Cencimenoğlu, evli ve 20 yaşında Makine mühendisliği öğrencisi bir erkek çocuk babası.