HaberMatik V3.2

logo

Sürücüler’den açıklama: ‘Başkanı yanıltıyorlar’

Sürücüler’den açıklama: ‘Başkanı yanıltıyorlar’

Sürücüler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kotancı, Sera City Anamur Evleri Projesi inşaatının sebze ve meyve halinin kendilerine verilmemesi nedeniyle durduğunu belirterek, satış ihalesinde yer alan 49 milyon liralık tespitin doğru olmadığını, inşaat bedelinin 120 milyon lira olduğunu kaydetti.

“HAL KOMPLEKSİ BİZE VERİLMEDİ, VİNÇ KURAMADIK”

Kotancı, Anamur Gündem’e yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Sosyal medyada ve basında çıkan Anamur Belediye Başkanı Sayın Hidayet Kılınç’ın hakkımızda yaptığı beyanatlar gerçeği yansıtmayan beyanatlardır.

Sayın başkan tamamen yanıltılmaktadır.

Zira, bizim inşaatları tamamlamamız için sözleşmedeki yükümlülüklerini Anamur Belediyesi yerine getirmemiştir.  Sözleşmemize göre arsa üzerinde bulunan Hal Kompleksi kaldırılacak ve arsa bize boş ve temiz olarak teslim edilecekti.

Yaptığımız blokların yaklaşık 55 metre yüksekliğinde olması nedeniyle kule vinç ile yapılması zorunludur. Hal Kompleks binasının kalkmaması nedeni ile B Bloğun yapımı için gerekli olan kule vinci kuramadık. İnşaatı durdurmak zorunda kaldık. Defalarca belediyeyi hal binasının kaldırılması için uyarmış olsak da her hangi bir girişimde bulunulmamıştır Hal kompleksi hala aktiftir.

“MADDİ MANEVİ ZARARA UĞRADIK, DAVA AÇTIK”

Gelen müşterilere, hal binası en kısa sürede kalkacak ve projemizi uygulayacağız dememize rağmen, daire ve dükkan satışlarımız olumsuz yönde etkilenmiş, bizi maddi ve manevi zarara uğratmıştır. 

Eğer aramızda bir uzlaşma olmaz ise hakkımızı korumak ve kollamak için yaptığımız imalatın bedeli olan yaklaşık 120 milyon TL’yi almak ve uğradığımız manevi zararı tazmin etmek için dava açmış durumdayız. Haklı çıktığımız takdirde belediye çok büyük bir borç ödemekle yükümlü olacaktır.

“50 MİLYON LİRA KAMU ZARARI OLUŞACAKTIR”

Sayın başkan yanıltılmaktadır.

Sayın başkana ekibi neden şunları söylemiyor:

‘- Biz arsada bulunan Hal binasını kaldıramadık sözleşmeye biz uymadık inşaat bizim yüzümüzden durdu,

– Arsa yaklaşık 20.000 metrekarelik arsa. Bu arsayı satsak sadece arsa bedeli 40 milyon lira yapar ihaleyi çok düşük yapıyorsunuz,

– Arsa üzerinde yapılmış  %50 aşamasına gelmiş inşaatın değeri yaklaşık 120 milyon lira. İhaleyi çok düşük yapıyorsunuz,

– Bu ihaleyi bu fiyattan verirsek çok büyük kamu zararı çıkar,

– Bu ihale bu şekilde yapılmakla değil bizim inşaatın bedelini ödemek çok büyük kamu zararı oluşturmaktadır. Arsayı ve inşaatı 49 milyon liraya satıyor, biz belediye olarak bir şey istemiyoruz dercesine yaklaşık en az 50 milyon lira kamu zararı oluşturan bir ihaledir’

demiyorlar?

Biz uzlaşma ve inşaatı tamamlama taraftarıyız. Sayın başkanın yanılgısından dönmesini ve uzlaşma yoluna gitmesini her iki tarafın selameti açısından diliyorum.”

Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ