HaberMatik V3.2

logo

Kılınç: ‘Firma ihaleye dava açtı’

Kılınç: ‘Firma ihaleye dava açtı’

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Sera City Anamur Evleri Projesi’nin satışı için düzenlenen ihalenin iptali için açılan davanın devam ettiğini açıkladı.

26 ADET BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN TAPU DEVRİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kılınç, makamında düzenlediği basın toplantısında, Sürücüler İnşaat A.Ş.’nin projeyi zamanında tamamlayamadığını belirterek, “Verilen ek süre içerisinde de firma inşaatı bitiremediği için belediye sözleşmeden doğan yasal haklarını kullanarak sözleşmeyi fes etmiştir. Firma sözleşme feshinden önce 26 adet bağımsız bölümü satmış, belediyenin payı olan 780 bin lirayı belediyeye ödemiştir. Bu 26 adet bağımsız bölümün tapu devri gerçekleştirilmiştir. Belediye adına 86 konut, 90 dükkan ve bir adet sinema salonu kayıtlı bulunmaktadır” dedi.

ŞİRKET SULH PROTOKOLÜNE UYMADI

Daha sonra Sürücüler’in dava açtığını ve 2018’de belediye ile şirket arasında sulh protokolü imzalandığını anlatan Kılınç, şöyle devam etti:

“Sulh protokolü gereğince şirket, belediyeye taksitlerle10 milyon lira ödeyecek, ödeme bittiğinde tüm tapular şirkete devredilecekti. Ancak peşin ödemesi gereken 2 milyon lirayı son ödeme tarihinde ödemediği için belediye bu sulh protokolünü iptal ederek ihaleyle satış yapmak istemiştir. Ancak düzenlenen 5 ayrı ihaleye katılan olmamıştır. Firma ise bu ihalelerin iptali için davalar açmıştır. Bu davalar reddedilmiştir.”

DÜZENLEDİĞİMİZ İHALENİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI

Kılınç, inşaatın satışı için son olarak eylül ayında ihaleye çıktıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“Toplam 203 adet bağımsız bölümün bedeli 64 milyon 700 bin lira olarak tespit edilmiştir. Belediye mülkiyetinden çıkan 26 adet bağımsız bölümün maliyeti ise 12 milyon 282 bin lira olarak tespit edilmiştir. Bu miktarın düşülmesiyle ihale bedeli 49 milyon 603 bin lira olarak belirlenmiştir. İhaleyi kazanan Sizin Yağ Ltd. Şti. firması yüzde 65’i tamamlanan 26 adet dairenin kalan kısımlarını da 12 milyon lira maliyetle tamamlayacaktır. Sürücüler Firması, bu şekilde sonuçlanan ihalenin iptali için dava açmış açılan dava reddedilmiştir. Ancak firma en son 30 Kasım’da tekrar iptal davası açmıştır. Bu son açılan dava ise sürmektedir.”

SÜRÜCÜLER DOSYA ALDI İHALEYE KATILMADI

Kılınç, bu süreçte titizlikle çalıştıklarını ve yasal yönden dikkatli davrandıklarını vurgulayarak, “Bir sürü firmaya ihaleye katılma çağrısında bulunduk. Ama giren olmadı. İhale öncesinde Sürücüler firmasının yetkililerine ihaleye katılma çağrısında bulundum. Dosya aldılar ama ihaleye girmediler. Ben girmelerini isterdim. Çünkü inşaatı onlar başlattı onlar devam etse daha kolay olurdu. Ancak girmediler. Oradaki bürolarını bile boşaltmamışlar hala oradalar. Gerekli işlemleri yaparak büroyu mühürleyeceğiz” dedi.

Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ