HaberMatik V3.2

logo

Mersin’de ‘normalleşme’ kaygısı

Mersin’de ‘normalleşme’ kaygısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, kentteki koronavirüs vaka sayısındaki artışa dikkati çekerek, “normalleşme” sürecine salgın mı yoksa ekonomik kaygıyla mı geçildiğini sordu.

SES Mersin Şubesi, kentteki koronavirüs salgınında vaka sayılarına ilişkin açıklama yaptı. Sendika binasında yapılan açıklamaya sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri destek veridi. Toplantıda açıklamayı SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü yaptı.

VAKALARDA ARTIŞ VAR

Sendika olarak sağlık çalışanlarından aldıkları bilgiler doğrultusunda son günlerde kentte vaka sayılarının çok fazla arttığını aktaran Göncü, son iki haftadaki vaka sayısının pandeminin ilk iki ayındaki vaka sayısından fazla olduğuna dikkati çekti. Göncü, endişelerini şu şekilde dile getirdi: “Vakaların yaş ortalamasının genç olması ve çoğunun asemptomatik ve yoğun bakım seviyesinde bir tıbbi desteğe ihtiyaç duymaması sevindirici bir bilgi olarak kaydedilirken, teşhislerin çoğuna hastane bilgi sistemlerinde ‘kovid-19’ yerine ‘bulaşıcı hastalık’ kodu girildiği yönündeki bilgiler ve kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmemesi de kaygıyı yaratmaktadır. Ayrıca son haftalarda Karayolları ve MESKİ gibi kamu kuruluşu çalışanlarında şüpheli ve teyitli vakalar bulunması da Mersin’deki sürecin yoğunlaştığını ve daha da yoğunlaşabileceğini açıkça göstermektedir. Mersin’in turizm potansiyeli ve çevre illerden aldığı göçlerin tetiklediği düşünülen bu vaka artışı durumunun, İstanbul ve Ankara illerindeki şehir dışına çıkma kısıtlamasının kalkmasının ardından daha da artma ihtimali bizi endişelendiriyor.”

‘KAYGILARIMIZ VAR’

Vakalardaki artışın sebebinin son bir haftadır yaşanan “normalleşme süreci” ile ilgili olup olmadığının akıllarda soru olarak kaldığını belirten Göncü, “Normalleşme sürecinin hastalığın seyri göz önüne alınarak ve toplum sağlığı gözetilerek mi yoksa ekonomik krize karşı halkın sağlığını tehlikeye atarak mı başlatılmış bir süreç olduğu halkımızda kaygı yaratmaktadır. Normalleşme süreci adı altında yaşadığımız bu dönemde hükümet eğer ‘sürü bağışıklığı’ politikasını uygulamaya soktu ise, bunu, Türkiye halkları ile açık şekilde, avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak paylaşmalı ve olası vaka yüksekliği ve buna bağlı panik durumları için vatandaşların güvende hissetmesini sağlamalıdır” diye konuştu.

‘ŞEFFAF OLUNMALI’

Kentte Valilik bünyesinde İl Pandemi Kurulu’nun oluşturulduğunu, bu kurulda; sendika ve demokratik kitle örgütlerinin bulunmasının gerektiğini aktaran Göncü, son olarak oluşturulacak kurulun şeffaf, katılımcı, güvenilir ve tedbirler geliştirecek yapıda olması gerektiğinin altını çizdi.

#

SENDE YORUM YAZ