HaberMatik V3.2

logo

Anamur’da Atatürk’ü anma programı

Anamur’da Atatürk’ü anma programı

10 Kasım 2018-054Anamur’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Cumhuriyet meydanındaki törende Atatürk anıtına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri sunuldu. Saat 09.05’te siren sesi eşlilğinde Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunudu ve meşale yakıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla meydandaki tören sona erdi.
GÜMÜŞ KOLEJİ’NDE PROGRAM
Programın ikinci bölümü Özel Gümüş Koleji İlkokulu salonunda yapıldı. Okul Müdürü Necdet Ünal’ın ev sahipliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Soner Erdil, şunları söyledi:
SONER ERDİL: “ATATÜRK MAZLUM MİLLETLERE UMUT OLMUŞTUR”
“Bu gün, atamızın aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü münasebetiyle, onun aziz hatırası önünde sevgi, saygı, rahmet ve minnetlerimizi ifade etmek için birlikteyiz.
Yaklaşık 2200 yıldan bu yana dünyanın değişik coğrafyalarında kesintisiz hüküm sürmüş ve sinesinden bir çok lider çıkarmış Türk milletinin son yüzyılda yetişdirdiği ve dünyanın da kabul ettiği askeri ve siyasi deha, büyük devlet adamı, stratejist ve inkılapçı şüphesiz M. Kemal Atatürk’tür.
O, siyasi ömrünü tamamlama noktasına gelmiş olan bir önceki devletimiz Osmanlı’dan büyük bir maharetle yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etmiştir. Askeri ve siyasi zaferleri sadece milletimizi kurtuluşa ulaştırmamış bir yandan dünyanın sömürgeci egemen güçlerini dize getirirken diğer yandan mazlum milletlere umut ışığı olmuştur. Bu bakımdan ATATÜRK sadece milli bir kahraman değil evrensel bir liderdir.
DEVRALDIĞIMIZ EMANETİN BÜYÜKLÜĞÜ VE AĞIRLIĞININ FARKINDAYIZ
Biz bu gün burada onun zaferlerini, devrimlerini milletimize hizmetlerini saymakla bitiremeyiz. Yaptıkları milletimiz ve bütün dünyanın takdirle malumdur. Biz ancak eserleri ve hizmetlerinin önünde saygı ile eğiliriz.
Bu gün 10 kasım içimiz buruk, derin bir hüzündeyiz ancak yasta değiliz, gururluyuz onurluyuz. Zira böyle bir liderin evlatlarıyız ve onun mirasına sahibiz. Devraldığımız mirasın, emanetlerin büyüklüğünün farkındayız ve ağırlığını omuzlarımızda hissediyoruz.
HER 10 KASIM’DA MUHASEBEMİZİ YAPMALIYIZ
Bizler her 10 kasımda bırakılan emanetlerin özellikle ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin tüm kurum ve kuruluşları ile muhasebesini yapmalıyız.
Bize gösterdiği hedef nettir; muassır medeniyetler seviyesi. Bu hedefe ulaşmak için siyasi, toplumsal, ekonomik, sosyal alanlarda yol haritaları oluşturduk mu? Çağın gereklerine göre toplumu ve devlet kurumlarını dönüştürdük mü? Zira onun bize rehber olan ilkelerinden inkılapçılık bunu emrediyor. Bekamız için, Milli savunmamızı tesis için havada, denizde, karada neler yaptık? Rakiplerimizin gücü nedir ve bizim onları karşılama gücümüz nedir Anayasamızda ifadesini bulan laik, demokratik, anayasal, sosyal, hukuk devleti ilkesini her bir alanda gerçekleştirdik mi? Aksayan eksik yönlerimizi sorguladık mı? 95 yıllık geçmişe sahip genç Cumhuriyetimiz niçin 3 askeri darbe 4 muhtıraya muhatap kaldı, sorgulayıp çözüm üretebildik mi? 30 yıldan bu yana bu millete karşı yürütülen adı konulmamış savaşın müsebbibi kimdir, kaynağı nedir ve taşeronları kimlerdir gerekli analizleri yapıp tedbirlerimizi alabildik mi?
MİLLETİMİZE HESABINI VERMELİYİZ
İşte her 10 kasımda tüm bunların muhasebesini yaparak Atamızın aziz hatırası önünde milletimize bunların hesabını verilmeli muhasebesini yapmalıyız Bunları yapabildiğimiz takdirde inanıyoruz ve iddaa ediyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milleti ile ilelebet payidar kalacak ve Atamız da sonsuza dek eserleri ile yaşayacaktır.
Bu vesileyle başta Önderimiz Atatürk ve silah arakadaşları olmak üzere, geçmişten günümüze bu milletin bekası için bu toprakların vatan olması için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
ÖĞRENCİLER ŞİİR VE KOMPOZİSYON OKUDU
Programda, Atatürk ve Demokrasi konulu şiir yarışmasında birinci olan Ayça Arı ile kompozisyon yarışmasında birinci olan Zeynep Göçer, eserlerini okudular.
ORATORYO BÜYÜK BEĞENİYLE İZLENDİ
Ardından Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ün bir saati vardı’ adlı oratoryo sunuldu. Anadolu’nun işgali, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’ün son aylarını anlatan ve “Atatürk’ün saati durmadı” cümlesiyle sona eren oratoryo, izleyenleri duygulandırdı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Programın sonunda Atatürk ve Demokrasi konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mehmet Kurdoğlu tarafından ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle:
KOMPOZİSYON DALINDA
1- Zeynep Göçer, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2- Osman Kızmaz, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3- Ali Can Ucal, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ŞİİR DALINDA
1- Ayça Arı, Bozdoğan Mamure Ortaokulu
2- Erkin Tilkioğlu, Ortaköy Hidayet Sinanoğlu İlkokulu
3- Sena Kırmızı, Çeltikçi Ortaokulu
RESİM DALINDA
1- Nida Özmen, Akdeniz İlkokulu
2- Elif Su İmral, Fatih İlkokulu
3- Aybüke Zeynep Şen, Kıbrıs İlkokulu
Programa Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.10 Kasım 2018-03810 Kasım 2018-068 10 Kasım 2018-067 10 Kasım 2018-066 10 Kasım 2018-065 10 Kasım 2018-064 10 Kasım 2018-063 10 Kasım 2018-062 10 Kasım 2018-061 10 Kasım 2018-060 10 Kasım 2018-059 10 Kasım 2018-058 10 Kasım 2018-057 10 Kasım 2018-056 10 Kasım 2018-039

#

SENDE YORUM YAZ