HaberMatik V3.2

logo

A.G.C.“GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLANDI

A.G.C.“GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLANDI

www.anamurgundem.com.tr001www.anamurgundem.com.tr00310 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Anamur Gazeteciler Cemiyeti Ünlüselek otelinde bir yemek düzenledi.

AGC gazeteciler günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yemeğe Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Yüksek Okul Müdürü Burçin Çetinöz, Anamur Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, Jandarma Komutanı Binbaşı Serdal Cangökçe, AGC Başlanı Zümrüt Cömertler, Anamur Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Tanrıverdi, Anamur Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Yaşar Yiğit ve AGC Yöneticileri ve Üyeleri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cemiyet başkanı Zümrüt Cömertler yaptı. Cömertler konuşmasında şu ifadeler yer verdi.

“Gazetecilik fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan bir meslektir.

Bir ülkede demokrasinin yerleşmesi ancak basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi ile mümkündür.

Düşünce özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımız insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli bir görevi ifa etmektedir.

Zor şartlarda, özveri ile kamu yararına görev yapan gazeteciler her türlü desteğe ve övgüyü hak ediyor.

Yerel basın da her türlü engel ve olumsuzluklara karşın, çalışanlarının özverili çabaları ile bu görevini sağlıklı bir biçimde yerine getirme gayretindedir.

Anamur’da da bu önemli görevi üstlenen değerli meslektaşlarım vatandaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunarak, görevini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmektedir.

Anamur Gazeteciler Cemiyetini bize kazandıran. Değerli büyüğümüz merhum Turan Ada’yı   rahmetle anıyorum.

Kısa süre önce yaptığımız Genel Kurul sonrasında cemiyet yeni başkanı ve yönetim kurulunu belirledi…

Anamur Gazeteciler Cemiyeti Anamur’un, sosyal, toplumsal, kültürel ve tanıtımında üstüne düşen misyonu üstelenebilmek amacıyla ciddi çalışmalara başlamıştır.

Umarım 2016 yılı içinde Cemiyet binamızı oluşturarak, aktif çalışmalarımızla Anamur’un tüm etkinliklerine katkı sağlamayı, yaşadığımız bölgenin tanıtımı için elimizden gelen desteği her zaman olduğu gibi vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle  ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.”

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ise Anamurlu gazetecilerin birlik ve beraberliklerin örnek bir davranış içinde olmaları sevindiricidir.Anamur basın çalışanları görevlerini en iyi şekilde yapmaktadır.,Anamurlu gazeteciler Anamur’un tanıtımı aşısından da önemli bir misyon üstlenmektedir.Dayanışma içinde olmanız sevindiricidir.böyle birg ünde sizlerle bir arada olmak ve bu anlamlı gününüz eatkinligine katılmak bizler içinde anlam taşımaktadır.10 Ocak gazeteciler gününüzü kutluyorum,başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.

AGC’nin düzenlediği gazeteciler günü etkinlikleri çerçevesinde verilen yemek sohbet ve Anamur ile ilgili çeşitli konuşmalar ve istişareler içinde sürdü. Gecenin sonunda Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk Fotoğraf makinesini eline alarak tüm katılımcıların fotoğraflarını çekti. Samimi bir atmosfer içerisinde ilginç anıların yaşandığı bu anlar objektiflere yansıdı.www.anamurgundem.com.tr001www.anamurgundem.com.tr009 www.anamurgundem.com.tr001www.anamurgundem.com.tr013www.anamurgundem.com.tr012 www.anamurgundem.com.tr002 www.anamurgundem.com.tr007 www.anamurgundem.com.tr008 www.anamurgundem.com.tr010 www.anamurgundem.com.tr011www.anamurgundem.com.tr005 www.anamurgundem.com.tr004

#

SENDE YORUM YAZ