Emirşah Mahallesi Kıraç Mevkiinde dört köye yetecek şekilde su çıkarıldı. 100 metre derinliğinden çıkarılan su mahalle halkının yüzünü güldürdü.
Daha önceden sağlıklı sularının olmadığını söyleyen Emirşah Mahalle Muhtarı Tahsin Kadiroğlu yaptığı açıklamada, ”Mahallemiz artık suyuna kavuştu. Bunun için mahallem adına çok mutluyum. Mahallemizin su konusunda büyük sıkıntısı vardı.
Evlerimize gelen şebeke suları sağlıksız ve çoğu hane halkı tarafından kullanılmıyordu. Mahallemizin bu sıkıntısını gidermek için Mahalle Muhtarlığı ve halkın desteğiyle, Belediyelerden veya başka bir yerden yardım almadan tamamen kendi imkânlarımızla bu suyu çıkarttık. Biz kendi üzerimize düşen görevi yaptık artık geri kalan işleri suyun tesisini oluşturup evlere dağıtılmasını Belediyemiz tarafından en kısa sürede yaptırılıp kullanıma açmalarını istiyoruz.” Dedi.
Ayrıca çıkan suyu yerinde görmeye gelen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Suyumuz Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Siz mahalle muhtarlığı ve mahalle halkı olarak burada büyük bir örnek sergilediniz. Her şeyi devletten, belediyeden gelmesini beklemeden kendi imkânlarınızla kendi işinizi halletmeye çalıştınız. Hepinizi takdir ediyorum. Gerçekten örnek olacak bir davranış sergilediniz, bize de artık bu saatten sonra üzerimize düşeni yapmak kalıyor. En kısa sürede Büyük Şehrin ve Anamur Belediyesinin desteğiyle sizleri suyunuza kavuşturacağız.” Dedi.
BENZER HABERLER