Cumartesi günleri Atanur Bal Pazaryerinde kurulan halk pazarında satılan üstü açık gıdalara dikkat.
Havanın aşırı sıcak olması ve pazarın yol üzerinde tozlu ortamda kurulmasından dolayı açıkta satılan gıdalar insan sağlığına tehlikeli olabiliyor.
Ramazan ayında artış gösteren açıkta saklanan ve satılan gıdaların halk sağlığını tehlikeye soktuğunu belirten vatandaşlar gazetemize yaptıkları açıklamada, “Özellikle ramazan aylarında sıklıkla rastlanan gıda zehirlenmeleri en çok yaşlıları ve çocukları olumsuz etkilediğini görüyoruz ve yaşıyoruz. Aşırı sıcaklar bir yandan diğer taraftan da açıkta satılan yiyecekler besin zehirlenmesine yol açıyor. Hastalıklar da büyük artış görülüyor. Dolapta saklanmayan, açıkta kalan yiyecekler, gıda zehirlenmelerine yol açan en büyük etken. Zehirlenme riski yaratan bir başka neden ise yaz aylarında artış gösteren sineklerin mikropları yiyeceklere taşımasıdır. Ayrıca ramazan ayı dolayısıyla açıkta satılan yiyeceklerde artış olmasından dolayı toplu halde besin zehirlenmeleri de görülmekte. En fazla dondurma, pasta gibi süt ürünleriyle yapılan kremalı yiyecekler, taze olmayan balık, dışarıda bırakılmış ve iyi pişmemiş etler, tavuk ve pilavdan zehirlenenleri görüyoruz. Bu yüzden açıkta satılan gıda maddeleri sağlığımıza büyük zarar veriyor”Dediler.
BENZER HABERLER