HaberMatik V3.2

logo

Anamur’da siyasetin gündemi ‘ERKEN SEÇİM’

Anamur’da siyasetin gündemi ‘ERKEN SEÇİM’

secim--Siyasi partilerin Anamur İlçe Başkanları, 24 Haziran 2018’de yapılacak erken genel seçimle ilgili Anamur Gündem’e değerlendirmede bulundu. İlçe başkanlarının değerlendirmeleri şöyle:

AK PARTİ ANAMUR İLÇE BAŞKANI FEYZULLAH YILMAZ:

“Vatana millete, hayırlara vesile olsun. AK Parti camiasının gündeminde erken seçim yoktu. Ancak, bu karar özellikle Suriye sorununda Türkiye’nin mazlumların ve mağdurların yanında yer alması dolayısıyla küresel güçlerin oyunlarına karşı alınmış bir karardır. Küresel güçler inşallah sandıkta gerekli cevabı alacaktır. Sonuç müspet olacaktır. Daha güzel, aydınlık günler için yeni bir başlangıç olacaktır.

Siyasi kararlarda borsa ve döviz kurları, piyasalar genelde olumsuz etkilenirdi. Ancak bu kez erken seçim kararını piyasalar ve borsa olumlu karşıladı.

Biz zaten 50 gündür sahadayız. Ev ziyaretleri yapıyoruz. Anamur’a merkezi hükümetin yatırımlarını anlatıp taleplerini alıyorduk. Her akşam mahalle toplantıları yapıyorduk. Erken seçim kararı açıklandığında Korucuk mahallesinde ziyaretlerde bulunuyorduk. Orada seçim startını verdik. Çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceğiz.

Öncelikle ülkemize ve Anamur’a ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz.”

BBP ANAMUR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN DEMİR:

“Erken genel seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılması yönünde alınan kararın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

CHP ANAMUR İLÇE BAŞKANI AYHAN GÜVEN:

“Bu bir erken seçim değil, baskın seçimdir. Bu seçim demokratik bir seçim değildir. CHP Anamur İlçe Örgütü olarak Şubat ayı itibariyle seçim hazırlıklarımıza zaten başlamıştık. Milletimiz bu defa CHP’yi kucaklayarak sandıktan galip çıkaracaktır. Bu millet her şeyin farkındadır. Bu kez demokrasi kazanacak. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yapıp CHP’yi iktidara taşıyacağız.”

DEMOKRAT PARTİ ANAMUR İLÇE BAŞKANI MURAT ÖZDEMİR:

“Yapılacak olan erken seçimlere  DP Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlamış seçimlere katılmaya hak kazanmış bir parti olarak hazır durumdadır. Gerek erken seçim gerek ittifak konusunda tüm yetki teşkilatlarımız tarafından genel başkanımıza verilmiştir. Genel başkanımız önümüzdeki günlerde gerekli açıklamayı yaptıktan sonra bizler de kamuoyuyla paylaşacağız.”

İYİ PARTİ ANAMUR İLÇE BAŞKANI ERDAL BULUT:

Birtakım çevrelerce İYİ Parti’nin seçimlere katılamayacağı algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Planlı ve maksatlı olarak çıkartılan bu söylentiler göstermektedir ki, İYİ parti milletimizce sahiplenilmiş, en büyük iktidar alternatifi olarak Türk siyaset tarihindeki yerini belirlemiştir.

Hukuken İYİ Parti’nin seçimlere girmesinde hiçbir sakınca veya engel bulunmamaktadır.

Seçimin yapılacağı tarih bellidir. İYİ Parti’nin kurulduğu tarih bellidir. Siyasi Partiler Kanunu’nun ilgili maddeleri ortadadır. Yüksek Seçim Kurulu’nun tüm bu emareleri etraflıca inceleyip, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlere girmeye hak kazanan, yasal sorumluluklarını yerine getiren partileri açıklaması için önünde hiçbir engel yoktur.

Ancak YSK toplumdaki ve partililerimizdeki hassasiyeti de göz önüne alıp bu açıklamayı yapmak yerine kaçak güreşmekte, iktidarın vereceği tepkinin korkusu ile milletimizi ve gündemi sürekli oyalamaktadır.

Şunu tüm samimiyetimle ifade edebilirim ki; ister 24 Haziran 2018’de yapılsın, ister yarın sabah, hangi tarihte arzu ediyorlarsa, hangi şartlar altında siyasi mücadele planlıyorlarsa, İYİ Parti her türlü hukuki ve siyasi tedbiri almış bir vaziyette, aziz milleti ile yapacağı ittifakı beklemekte, ayaklar altına alınan TÜRK MİLLETİ’NİN iktidarına hazırlanmaktadır.

 MHP ANAMUR İLÇE BAŞKANI AHMET KARAN:

“Erken seçimin gerekliliğini Genel Başkanımız açıkladı ve sürekli ‘hodri meydan’ diyen CHP ve İYİ Parti’ye ‘hadi buyurun’ diyerek süreci başlattı. Biz zaten sahalardaydık ve çalışıyorduk. Partimizin ve İl Başkanlığımızın yapacağı program doğrultusunda bu çalışmalarımıza hız vereceğiz. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum.”

 SAADET PARTİSİ ANAMUR İLÇE BAŞKANI MENDERES BORA:

“Bu erken seçim kararını erken değil daha çok acil seçim olarak görüyorum. Partimizin bu yönde bir beklentisi vardı ve tüm teşkilatlarımız erken seçime hazırlıklıydı. Biz sonbaharda olacağını bekliyorduk. Ancak hükümet, Saadet Partisi ve İYİ Parti’den çekindiği için bu tarihi öne aldı. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere dış politika ve diğer konulardaki başarısızlıklarını göz önüne aldığımızda 24 Haziran hükümetin gidiş tarihi olacaktır. Son aylarda partimize gösterilen yoğun ilgi ve teveccüh, bunun bir göstergesidir. Türkiye, 24 hazirandan sonra toparlanma sürecine girecek ve yeniden ülkemizin, milletimizin sıkıntılardan kurtulduğu bir dönem başlayacak.

Baskın seçim kararı muhalefetin aleyhine gibi gözükse de aslında bu iktidarın bir an önce gönderilmesi konusunda milletimiz ve ülkemiz için önemli bir fırsattır ve bunun da değerlendirileceğine inanıyoruz.”

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ